Túrák, kirándulások, séták erdőn, mezőn.

Rólam

2017. január 16. - Okulare

pongi_kicsi.jpgPongrácz Istvánnak hívnak (becenevem Pongi, a neten Okulare), 43 éves vagyok, családos, két gyermek (10 és 12 évesek) édesapja. Pécsi vagyok, így gyerekkoromban a Mecseken sokat kirándultunk, de aztán ifjú koromra teljesen más dolgok kerültek a látókörömbe, így a túrázást egy ideig abszolút mellőztem. Az ezredfordulón csatlakoztam egy öregfiúk kosárlabdacsapathoz és velük kezdtem el újból kirándulni. Évente kétszer-háromszor megtettünk 8-10 km-es távokat, melyeket persze valahol egy kulcsosháznál némi főzőcskézés, szüpürcsölés zárt le. :-) 

Először 2015-ben a Fehérkúti kulcsosháznál az RP-DDK, aztán meg a Badacsonyi hegyen az OKT frissen kihelyezett táblái keltették fel az érdeklődésemet és kezdtem el kutakodni a neten, ahol nagyon hamar rátaláltam Hörpölin remek honlapjára, amit elég részletesen átböngésztem azon a télen. Aztán felfedeztem Heyjoe túranyilvántartó oldalát és persze olvasgattam mások írásait is. El is terveztem, hogy 2016 tavaszától elkezdeném a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúra útjait bejárni, felfedezni. Tavasztól őszig megint egy csomó más feladat jött szembe, amik elodázták az elkerülhetetlent, de 2017 tavaszán tényleg nekiindultam. Elsőként a Szekszárd – Szálka szakaszon debütáltam. Nem úgy tervezem, hogy hamar befejezném. A családom tűrőképességére (értsd: hányszor tolerálják egy évben, hogy Apa ne legyen otthon, mert krónikus sétálhatnékja van ;-) ) is tekintettel kell lennem. De semmi kőbe vésett elvárást nem támasztok magammal szemben. 

Egy másik – igen klassz – hobbit is elkezdtem ezzel egyidejűleg, és némileg átfedésben a túrázással. Ez pedig a geoláda keresés. Egy kosaras cimborám megismertette velem a "ládázás" lehetőségét, és mivel a mobiltelefon is benne van a dologban, így a fiam számára máris egy remek mókává alakult az erdőben való bóklászás. 2 év alatt majdnem 200 ládamegtaláláson vagyok túl és egy saját rejtésünk is van, a GCPZOO, a pécsi Állatkert geoládája. Nagyon sok érdekes helyet felfedeztem, ami a geocaching nélkül kimaradt volna. Igyekszem, pár szóban ezekről a megtalálásokról is írni.

Ez a blog pedig azért született, hogy mindezen túrákat és ládázásokat emlékkönyv gyanánt megőrizze. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://okulare.blog.hu/api/trackback/id/tr112131157