Túrák, kirándulások, séták erdőn, mezőn.

okulare

Évadnyitó kirándulás Fehérkútra a Calamitessel

2016. 11. 06.

2017. január 16. - Okulare

A Széchenyi téren 10 órakor volt a találkozó, a csapat 10:48-kor indult a Tettye irányába, ahol a Semiramisban szüpürcsöltünk néhány sört, majd onnan dél után nem sokkal indultunk a Dömör kapu felé. Ide 26 perces séta után jutottunk fel, ahol megvártuk a sörellátmányt, amit a Laci volt oly szíves eljuttatni hozzánk. A Dömörkaputól negyed kettőkor indultunk a Fehérkút felé. Mivel a sípályánál kissé elkezdett cseperegni az eső, ezért nem álltunk meg a Kis réten, ahogy szoktunk, hanem lendületből mentünk tovább. Szerencsére az eső abbamaradt, így nem áztunk meg. Fehérkútra az utolsó ember - azaz én - 14:28-kor ért fel. Az erdő még mindig szép színekben pompázott, de már a levelek többsége a talajt takarta be az ősz színeivel. Talán ez volt az utolsó olyan hétvége idén, ahol azért az ágakon is volt lombozat.

Fent pár perc várakozás után megérkezett Redzsi is aki a sör és pálinka ellátmány mellett a Csabát is elhozta nekünk. Elkeztünk iszogatni és tüzet rakni melegedés céljából, majd egy fél óra múlva a Zita is befutott a pörkölttel. Szerintem nagyon finomra sikeredett. De nyilván valamelyest elfogult vagyok, bár szerintem a többieknek is ízlett. Elsózva nem volt, az biztos. ;-) A kaját már bent fogyasztottuk, mert kint eléggé hűvos volt, bent pedig a cserépkályha egyre jobban bemelegítette a termet. Sajnos a mikró eltűnt a konyhából, a villanytűzhely sem működött. De az volt a szerencse, hogy a cserépkályhán kialakítottak egy részt, ahová pont befért a lábas, így kaja felmelegítése megoldódott.

A vacsora után kellemes kis beszélgetésbe sikerült bebólintanom, remélem nem zavartam a többieket a vidám anekdotázásban. Majd egy rövid levegőzés után ismét megérkezett a Zita is, hogy hazaszállítson. Koka és Csabi is velünk tartott. Remélem a többieknek éjszakára elegendő volt a fűtés, nem hűlt ki a ház hajnalra!



 

A bejegyzés trackback címe:

https://okulare.blog.hu/api/trackback/id/tr8812130961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása